Click here to edit title

Click here to edit subtitle

SCROLL DOWN FOR PICTURES AND STORIES
 

 SHOWUITSLAGEN  - RESULTATS EXPO'S

 Diego zijn gewonnen bekers (onder de grijze snuit van onze Onyx)

Les coupes de Diego (dessous la truffe de notre Onyx)

 

 

Sorges, 2-9-2018 1e Uitmuntend en Beste labrador Veteraan 

(1er Excellent + Meilleur Veteran)

Perigueux, 10-3-2018  1e Uitmuntend en Beste labrador Veteraan

(1er Excellent + Meilleur Veteran)

Brive-la-Gaillarde, 13-8-2017  1e Uitmuntend en Beste labrador Veteraan

(1er Excellent + Meilleur Veteran)

Perigueux, 7-3-2015: Uitmuntend Open Klas

(Excellent Classe Ouverte)

Sorges, 7-9-2014: 2 Uitmuntend Open Klas

(2eme Excellent Classe Ouverte)

Limoges, 12-4-2014: 4 Uitmuntend Open Klas

(4eme Excellent Classe Ouverte)

Poitiers, 19-10-2013: 3 Uitmuntend Open Klas

(3eme Excellent Classe Ouverte)

Perigueux, 10-03-2013: Uitmuntend Open Klas

(Excellent Classe Ouverte)

Bordeaux, 6-1-2013: 2 Uitm. Open Klas + RCACIB + RCACS

(2eme Excellent Classe Ouverte + RCACIB + RCACS)

Sorges, 2-9-2012: 1 Uitm. Open Klas + Beste Reu + Beste van het ras CACS

(1er Excellent Classe Ouverte + Meilleur Male + Meilleur de race CACS)

Perigueux, 25-03-2012: 2 Uitmuntend Open Klas + RCACS

(2eme Excellent Classe Ouverte + RCACS)

Sorges, 4-9-2011: 1 Uitmuntend Open Klas + RCACS

(1er Excellent Classe Ouverte + RCACS)

Perigueux, 5-3-2011: 1 Uitmuntend Jonge Hondenklasse

(1er Excellent Classe Intermediaire)

Bordeaux, 16-01-2011:  2  Uitmuntend Jonge Hondenklasse

(2eme Excellent Classe Intermediaire)

Poitiers, 23-10-2010:  2 Uitmuntend Jonge Hondenklasse

(2eme Excellent Classe Intermediaire)

Aulnay de Saintonge, 4-7-2010: 1 U Beste jeugdlabrador + 1e plaats erering groep 8

(1er Excellent Meilleur Jeune Labrador + 1er groupe 8 ring d'honneur)

Chateauneuf sur Charente, 19-06-2010: 1 Uitmuntend Beste jeugdreu

(1er Excellent Meilleur Jeune Male)

Libourne, 16-05-2010:  1 Uitmuntend Beste jeugdlabrador + 3e plaats erering groep 8

(1er Excellent Meilleur Jeune Labrador + 3eme groupe 8 ring d'honneur)

Bergerac, 28-03-2010:  1 Uitmuntend Jeugdklasse

(1er Excellent Jeune Labrador)

Bordeaux, 17-01-2010:  2 Uitmuntend Jeugdklasse

(2eme Excellent Jeune male)

Sully-Sur-Loire, 12-09-2009: Zeer veelbelovend, Babyklasse

(Tres prometteur Baby labrador

STILL LOOKING GOOD AT THE AGE OF 9

Sorges, 2-9-2018 Beste Veteraan / Meilleur Vétéran

Weer trots op Diego, voor de derde keer op rij werd hij Beste Veteraan. Eerst beste veteranen reu en later won hij ook van de veteranen teef.

Keurmeester: Chantal Charlot:
"Mâle de 9,5 ans, marron, joli tête avec bonne pigmentation. Excellent encolure et epaule, corps, dessus et dos, excellent arrière main, excellent fouet bien attaché, bonnes allures, Classement: 1er Excellent et Meilleur Labrador Veteran

Perigueux, 10-3-2018 Beste Veteraan / Meilleur Vétéran

Vandaag werd Diego "Beste Veteraan" , eerst werd hij 1e Uitmuntend bij de reuen en later won hij ook van de beste Veteranen Teef. Trots op hem.

Keurmeester: Mr. J. Goubie

"Excellente construction d'ensemble. Parfait conservé. Excellente tête. Bon encolure, puissant, dessus parfait soutenu. Excellente poitrine en 3D. Excellent angulation, fouet et mouvement. 1er Excellent Vétéran mâles et Meilleur Vétéran".

Brive-la-Gaillarde 13-7-2017 Meilleur Vétéran - Beste Veteraan

Sinds hele lange tijd Diego weer eens geshowd. Voor het eerst als "veteraan" omdat hij inmiddels ruim 8 jaar is. Ondanks het hete weer, waardoor hij geen zin had om te lopen, werd hij als "Beste Veteraan" geplaatst. Trots op hem.


Keurmeester: Philippe Lammens


Périgueux 7-3-2015

Een hele leuke dag gehad in Périgueux (thuiswedstrijd). De keurmeester gaf Diego een Uitmuntend met een heel mooi keurverslag. Jammergenoeg geen plaatsing vandaag, de gele labjes hadden duidelijk zijn voorkeur. Maar niet getreurd, het was een heerlijke zonnige dag, we hebben lekker in het zonnetje kunnen picknicken en Diego's dochter Jailens (Diego x Hilly) deed het heel goed voor de eerste keer in de showring. Très Prometteur (Veel Belovend) en beste labradorpuppy van de dag :-)

Keurmeester: Michel Le Roueil

 

Sorges 7-9-2014

Thuiswedstrijd voor ons, 15 minuutjes rijden. Geen labrador-keurmeester, maar een algemene keurmeester, maar omdat het zo dichtbij was toch maar ingeschreven. Het was meer dan heet vandaag, zo'n 45 graden, bijna niet te doen, zeker niet voor de honden. Diego stond prachtig en liet zich van zijn beste kant zien, maar rondjes rennen in de ring had hij geen zin in en gelijk had hij, ik viel zelf ook bijna flauw. Maar al met al een prachtig keurrapport gekregen (met de opmerking dat de hond zich verveelde in de ring....... hij bedoelde eigenlijk; de hond(en) kregen hun ene poot niet voor de andere gezet omdat de mussen dood van het dak vielen, bij 45 graden in de brandende zon, de honden + hun baasjes meer dan 7 rondjes laten rennen, is van de zotte). Maar OK, super-plaatsing, 2U, alleen vond de keurmeester zijn schedel iets te breed, anders was hij eerste geworden. Ik ben blij en tevreden.

Keurmeester: Yannick Musereau

Limoges 12-4-2014

Eerste keer in Limoges geshowd. Mooie rustige show, verdeeld over 2 dagen. Er waren prachtige reuen. Diego mocht na lang wikken en wegen door de keurmeester plaatsnemen achter bordje 4 met een mooie "Excellent" en een super keurrapport. De nummers 1 en 2 wonnen terecht, echt super mooie honden, bij nummer 3 had ik zo mijn twijfels, maar ik ben geen keurmeester he! Maar met zo'n scala aan mooie honden mag je al blij zijn met een U en helemaal je handjes dichtknijpen als je bij de eerste 4 behoort. Dus ik ben super tevreden.

Keurmeester: Mmr. Josette Germain

Poitiers 19-10-2013

Maar weer eens wat verder gereden voor een show. Dit keer Poitiers. Er waren 9 prachtige reuen in de Open Klasse Reuen en heel wat bekende show-gezichten, dus ik had voor mezelf dan ook al bedacht dat ik heel blij mocht zijn met een U-tje. Maar de keurmeester plaatste Diego op de 3e plaats met een Uitmuntend en een mooi keurverslag. Ik ben er superblij mee, zeker gezien het feit dat hij helemaal uit vacht was!

Keurmeester: Mme. Pieta van Dee Vogelaar 

 

 

Perigueux 13-3-2013 Uitmuntend/Excellent

Thuiswedstrijd vandaag, 7 minuutjes rijden :-). Diego viel niet echt in de smaak bij de keurmeester, kan gebeuren, dus geen plaatsing maar wel een Uitmuntend en een prachtig verslag. Aan Diego lag het niet, die stond zijn mooie zelf te staan en showde super.

Keurmeester: Mr. Jacques Monscavoir

 

Bordeaux 6-1-2013 2U/2Ex RCACIB + RCACS

In de vroege donkere mistige morgen naar Bordeaux gereden. Er waren flink veel inschrijvingen met mooie honden. Trots en blij ben ik dan ook dat Diego als 2e geplaatst werd in de Open Klasse Reuen. Omdat de keurmeester hem vervolgens mooier vond dan de eerst geplaatste reu in de Tussenklasse en mooier dan de eerstgeplaatste reu in de Gebruikshondenklasse kreeg hij het Reserve-CACIB en het reserve-CACS. Een fantastische dag!!! Onder het hoofdstuk "foto's" staan meer foto's van deze show.

Keurmeester: Mme. Josette Germain 

 

 

Sorges 2-9-2012 1U/1Ex CACS Beste van het ras/Meilleur de race

Sorges, Dordogne, niet ver bij ons vandaag..... een prachtige zonnige dag met een geweldig resultaat. Ik had er een hard hoofd in, want Diego zijn vacht was niet optimaal, flink in de rui en blond gevlekt door de Franse zon. Maar het geluk was met ons en Diego showde de sterren van de hemel, hij had er zin in. Hij werd eerst als 1e Uitmuntend geplaatst in de Open Klas Reuen, daarna Beste Reu en vervolgens BOB (beste van het ras). Dus een mooie CACS. We zijn trots op hem.  De keurmeester was met name gecharmeerd van zijn vacht, "een echte labradorvacht" vond ze, "zoals je ze niet vaak meer ziet, goede ondervacht en een stugge waterafstotende bovenvacht". En ik me maar druk maken over zijn vacht :)

Keurmeester: Mme. Chantal Charlot

(Onder het hoofdje "Foto's" staan meer foto's van deze show.)

 

 

 

Perigueux 25-03-2012 2U/2Ex Open Klas/Classe Ouverte + RCACS

Maar 7 minuutjes rijden was het voor ons dit keer, wat een luxe. Diego deed zijn uiterste best, stond prachtig, zag er mooi uit, liep correct en was gewoon supermooi, maar de (overigens bijzonder vriendelijke) keurmeester vond zijn hoofd iets te breed. Dus plaatste hij Diego als 2e Uitmuntend (met de opmerking "dat hij overigens beter gebouwd was dat de nummer 1"). Hij vond hem ook mooier dan de op 1 geplaatste reu uit de tussenklasse, dus kreeg Diego het RCACS. Ik ben tevreden!!!

Keurmeester: Mr. Jacques Goubie

Sorges 4-9-2011 1U/1Ex Open Klas/Classe Ouverte + RCACS

Vlakbij onze nieuwe woonplaats maar weer eens een show gedaan. Hij stond weer als een huis en deed zijn uiterste best om mooi te staan. De keurmeester plaatste Diego als eerste in de open klas reuen en gaf hem daarna het Reserve-CACS. We zijn blij en trots.

Keurmeester: Mme Renée Rault

Perigueux 5-3-2011 1U/1Ex Jongehondenklasse - Intermediaire

Wederom een goeie showdag voor onze man. Hij werd als 1e geplaatst in de Jongehonden klasse. We zijn weer trots en blij. Keurverslag is ook weer prima.

Keurmeester: Mr. Pedro Sanchez Delerue

Bordeaux 16-01-2011 2U/2Ex Jongehondenklasse - Intermediaire

 Om 6.00 ging de wekker en in het donker en de dichte mist reden we naar Bordeaux. Onze vent deed het weer geweldig, hij was ingeschreven in de Jonge Hondenklasse en mocht plaatsnemen achter bordje no.2 met een mooie Uitmuntend. Zijn keurverslag is weer super.

Keurmeester: Mme. Gunilla Ek

Om meer show-foto's te kunnen zien, klik dan op de volgende link.

To see more pictures of the show, click on the followink link.

 http://cid-8138b26ae7fb9fbe.photos.live.com/play.aspx/Diego%20in%20Bordeaux%20Jan%202011?ref=1

 

Poitiers 23-10-2010 2U/2Ex Jongehondenklasse - Intermediaire

Vroeg in de ochtend in het donker reden wij naar Poitiers. We hadden Diego voor het eerst ingeschreven bij de "grote jongens", dus in de Jonge Honden klasse. Met 6 knullen stonden ze in de ring. Diego werd geplaatst als 2e Uitmuntend waar we uiteraard weer heel trots op zijn. Tevens is hij door de keurmeester geconfirmeerd, dus nu kunnen we zijn officiele Franse stamboom aanvragen.

Keurmeester: Mme Y.M. Drouillard

 

  

 

Aulnay 4-7-2010 1U/1Ex - Beste jeugdlab + Beste jeugdhond groep 8

We zijn weer trots........ In de kokende hitte werd Diego beste jeugdlabrador in Aulnay de Saintonge in de Charente Maritime. Later op de dag werd hij als 1e geplaatst in de Erering van alle jeugdhonden in groep 8.

Onze Lennard heeft Diego ook geshowd tijdens de 'junior handling'. Samen kregen ze een vierde plaats, goed gedaan Lennard en Diego.

Keurmeester: Mme. Josette Germain

 

Chateauneuf 19-6-'10 1U/1Ex - Beste jeugdreu/Meilleur Jeune male

19 Juni 2010, op de "Regionale Retrievers in Chateauneuf sur Charente" zette Diego weer zijn beste beentjes voor. Hij kreeg van de keurmeester een 1U/1Ex plaatsing en werd daardoor beste jeugdreu. We zijn weer trots op hem. Hij had wel weer zo zijn kuren, echt mooi lopen had hij geen zin in, het gras rook veel te lekker. Wat dat aangaat showt hij in een zaal beter, daar is de vloer glad en zijn minder lekkere luchtjes. Maar het netjes "staan" leverde gelukkig geen problemen op.

Keurmeester: Susan Merril, GB

Hieronder een fotoimpressie van deze wederom geslaagde dag. Op de eerste foto krijgt hij zijn welverdiende beker.

 

 

 

Libourne 16 mei 2010  1U/1 Ex - Beste Jeugdlabrador/Meilleur jeune + 3e alle jeugdhonden groep 8 in erering

Op 16 mei 2010 werd onze Diego in Libourne 1U in de jeugdklasse reuen, won daarna van de jeugdteef en werd zo beste jeugdlabrador! Later kreeg hij in de erering nog de 3e plaats uit alle rassen van groep 8. We zijn supertrots op onze net 1-jarige bruine lieverd. Bedankt Eva, voor deze prachtige lieve kanjer!! 

Keurmeester: Mr. Isern, Spanje

Een trotse Lennard met Diégo's gewonnen bekers

 

Bergerac 28 maart 2010     1U / 1Ex

Zondag 28 maart 2010 werd Diégo in Bergerac als 1e Uitmuntend geplaatst in de Jeugdklasse. We zijn dus weer supertrots op hem. Hij maakte het me vandaag echter niet makkelijk tijdens het showen, volgens mij had hij last van zijn hormonen. Zijn interesse lag vandaag helemaal niet bij het showtasje gevuld met lekkers waarmee ik normaal zijn aandacht vasthoud, nee, hij was helemaal "into other dogs". Bij het lopen keek hij meer achterom naar een zeer aantrekkelijke hond, dan vooruit, pppppffffffff!! Een mooie sta-foto heb ik dan ook niet van deze dag, Lennard (onze huisfotograaf) liet mij omzichtig weten ......"omdat je er aldoor voor stond mama", volgende keer beter. Hoop dat dan de hormonen op een wat lager pitje staan bij meneer. 

Keurmeester: Marc Vallois, Frankrijk

 

 

 

Bordeaux 17 januari 2010     2U - 2Ex

Zondag 17 januari 2010 werd Diégo in Bordeaux als 2e Uitmuntend geplaatst in de jeugdklasse reuen. Een superprestatie omdat hij net 2 dagen 9 maanden was en bij 9 maanden begint de jeugdklasse. Hij stond als een huis en liep als een speer. Ik ben dan ook supertrots op mijn lieve bruine grote kleine man.  

Keurmeester: Anthony Allen, Engeland

 

Sully-sur-Loire 12 september 2009  (Zeer veelbelovend - Très prometteur)

Op 12 september 2009 heeft Diégo zijn eerste show "gelopen". We hebben vooraf flink geoefend en dat wierp zijn vruchten af. Hij stond als een huis. Alleen werd hij tijdens het "gaan" wat afgeleid door de opwaaiende herfstblaadjes.........(tja, het is een pup he!) Op de dag van de keuring was hij bijna 5 maanden oud en zat nog in de babyklasse.

 

 

Keurmeester: Mme. Eva Mjelde, Noorwegen

 

Het rapport:

Very nice Chocolate pup with a good head + expression, excellent neck + shoulder. Good body for his age. Well angulated behind, good boned. Moves well. A little heavy in coat today.

Kwalificatie: "Tres Prometteur" (Zeer Veelbelovend)

 

 

 Ik ben zeer tevreden voor de eerste keer. De volgende show zal echter wel iets dichter bij huis zijn, nu moesten we 5 uur heen en 5 uur terug rijden...................... zucht!

 

 

                   

 

 

 

Diego en zijn papa in Sully

Diego heeft deze dag ook zijn beroemde fantastische papa ontmoet. Wat een prachthond en zo ongelooflijk lief! Als hij maar een heeeeel klein beetje op zijn vader gaat lijken dan ben ik al blij............ 

(Papa Black in showstand)